Gheorghe Doja, nr. 194/A, Tîrgu-Mureș
0365-40.49.92
0365-40.49.93

TURBOSUFLANTELE

ȘTIAȚI CĂ?

Principiul de funcţionare al turbosuflantei este similar cu cel al unei pompe de aer ?

● O turbosuflantă poate atinge viteze de rotaţie mari ? În cazul motoarelor pe benzină acestea pot ajunge până la 240.000 rot/min, iar pentru cele pe motorină chiar şi la 300.000 rot/min.

● Se creează o diferenţă de temperatură de până la 800 °C de-a lungul celor câţiva centimetri care separă carcasa turbinei de cea a compresorului, pentru a evita încălzirea excesivă a aerului aspirat?

● După un drum solicitant, motorul ar trebui lăsat la relanti până la un minut, pentru ca acesta să se răcească ? Astfel, căldura din turbosuflantă este evacuată de către circuitul de ulei şi cel al lichidului de răcire.

 

Turbosuflantele Originale…

… au putere de absorbţie, compresie şi debit mari.

… asigură o presiune de supra-alimentare aproape constantă pentru o plajă largă de turaţii, datorită unui mecanism de control precis. Acest lucru previne decalajul turbo la turaţiile reduse.

… au un grad mare de rezistenţă termică, putând suporta temperaturi de până la 900 °C, în cazul motoarelor Diesel, şi chiar 1.050 °C, pentru motoarele pe benzină.

… sunt adaptate construcţiei, performanţelor şi turaţiilor motorului TSI sau TDI respectiv şi astfel asigură performanţe optime.

asigură scăderea consumului de combustibil şi a emisiilor de CO2.

… oferă un confort optim, datorită nivelului minim de zgomot.

… sunt construite din materiale speciale. Din cauza temperaturii ridicate a gazelor de evacuare, carcasa turbinei este realizată din fontă, iar cea a compresorului din aliaj de metale uşoare.

 

Leave a reply