Gheorghe Doja, nr. 194/A, Tîrgu-Mureș
0365-40.49.92
0365-40.49.93

CURELELE DE DISTRIBUŢIE

Ştiaţi că?

● În partea frontală a motorului este poziţionată cureaua de distribuţie, care Axul cu came, de conectează arborele cotit de axul cu came? pe chiulasă, asigură deschiderea şi închiderea, în mod regulat, a supapelor.

● Pe durata de viaţă normală, cureaua de distribuţie parcurge, în interiorul motorului, o distanţă enormă? Această distanţă este echivalentă cu mai mult de şase călătorii în jurul Pământului.

● Chiar şi după o perioadă de utilizare extinsă, aceste curele de distribuţie nu ar trebui să se întindă? În caz contrar, distribuţia motorului ar fi dereglată, ceea ce ar însemna o creştere a consumului de carburant şi a nivelului de emisii.

● Dacă o curea de distribuţie se rupe, pistoanele vor lovi în supapele rămase deschise, îndoindu-le sau chiar rupându-le? În cel mai bun caz va fi necesară înlocuirea chiulasei. Iar în cel mai sumbru scenariu, chiar şi cel mai fiabil motor va deveni o ruină în câteva secunde.

● Intervalul de service pentru distribuție variază, în funcţie de model şi de sistemul de distribuţie? Cu această ocazie ar trebui montată şi o nouă pompă de apă, având în vedere că reparaţia necesită foarte mult timp.

 

Curelele de distribuţie Originale…

… sunt confecţionate din fibre de sticlă şi sintetice foarte rezistente . Au un strat rezistent la uzură şi pot face faţă unei utilizări dure, frecvente şi într-o gamă variată de condiţii.
… fac posibilă păstrarea, în orice moment, a reglajelor precise ale motorului .
… sunt extrem de rezistente la căldură şi umezeală şi pot suporta fluctuaţii de temperatură, care variază între frigul polar şi căldura mistuitoare a motorului.
… funcţionează cel mai bine împreună cu Întinzătoarele Originale, care menţin, în orice moment, tensiunea ideală în cureaua de distribuţie. Astfel se asigură o durată de viață ridicată.
… sunt înlocuite, împreună cu întinzătoarele compatibile şi rolele pentru mişcare inversă . Kitul oferă avantaje din punctul de vedere al cheltuielilor de întreţinere şi limitează costurile de manoperă pentru această operaţiune la o singură vizită la service.

 

 

Leave a reply